Om oss

The Economist är en av världens mest respekterade tidningar, bland annat tack vare tidningens globala framtidsprognoser, både på kort sikt och lång sikt. Vi på Världen Om-redaktionen väljer ut artiklar och data från The Economist som vi översätter till svenska i magasinet Världen Om med hjälp av ett fantastiskt gäng översättare. I varje nummer ingår artiklar från specialrapporter som The Economist publicerar några gånger per år. Här gör vi djupdykningar i trender, utveckling och teknik som påverkar geopolitik, affärer, vetenskap, livsstil och kultur.

Vi vill ge svenska läsare ett globalt perspektiv med artiklar från redaktörer som finns stationerade över hela världen, men också med datajournalistik från The Economist Intelligence Unit. Men eftersom de flesta är nyfikna på hur globala trender påverkar både arbete, livsstil och affärer på hemmaplan, görs Världen Om i samarbete med Dagens Industri som gör artiklar och intervjuer med ett svenskt perspektiv. 

Världen Om distribueras till Di:s prenumeranter, finns på SJ City 1 klass, och säljs i butiker över hela Norden. Magasinet finns också digitalt för Readly-prenumeranter. Här på www.varldenom.com hittar du ett urval av artiklar som vi publicerat sedan 2020.

Ansvarig utgivare för Världen Om är Conny Unéus. Texterna från The Economist är översatta av InPress ©2024 The Economist Newspaper Limited. Alla rättigheter förbehållna.

Ulrica Segersten är redaktör för Världen Om. Sofia Karlsson och Tove Engström har skapat formen.