Drygt 80 procent av bilbrukare hos svenska företag vill ha en laddbar bil nästa gång det är dags för ny tjänste­bil. Ambitionen och viljan hos företag att skapa en eldriven fordonspark är stor, men allt det praktiska som följer behöver lösas på ett enkelt sätt.

– Den gröna omställningen drivs av före­tagen och deras bilpolicy. Det märks tydligt i vår snabbt växande orderportfölj, säger Mats Silfver, Sverigechef på Auto­lease.

Mats Silfver,
Sverigechef
på Auto­lease.

Autolease är en del av norska DNB Bank och äger i dag över 400 000 fordon – såväl personbilar som lätta lastbilar. 

Hur kan ett finansbolag hjälpa till som rådgivare i den gröna omställningen?

– Nyckeln stavas paketering av trygghet och flexiblitet. Vårt uppdrag är att ta ett helhetsperspektiv där vi kombinerar mjuka värden med funktion och lönsamhet i en värld som hela tiden ställer högre krav på grön omställning.

Men det får inte vara för krångligt. Företag vill ha förutsägbarhet vad gäller kostnader, enkelhet, miljörapportering och trygghet i den gröna omställningen mot nollutsläpp. Och att laddinfrastrukturen och betallösningar finns på plats, såklart.

Genom Autolaease Greenlease-kon­cept mäts utsläppen i kundens befintliga flotta och tydliga mål sätts tillsammans med kunden.

– Man kan säga att vi håller kunden i handen hela vägen för att göra övergången till en elektrifierad fordons­flotta så smidig som möjlig.  

Förutom att minska sin klimatpåverkan, är det attraktivt som arbetsgivare att kunna erbjuda medarbetarna tjänste­bilar som har det lilla extra.

Visste du att …

Med Greenlease är det enkelt att välja, köra och administrera grönt. Autolease utlovar transparenta och konkurrenskraftiga villkor oavsett elbilar eller en kombination av elbilar och plug in-hybrider. Genom att sätta verksamhetens framtida behov i förarsätet och
leverera gröna bilar och tjänster, hoppas vi kunna uppnå ett gemensamt mål om lägre utsläpp, bättre totalkostnader och en smartare bilpolicy.