Journalister och kommentatorer förut­spår ofta framtiden med vaga och väl valda ord. Andra prognosmakare föredrar ett precisare sifferspråk. Prognosföretaget Good Judgment har rekryterat många sådana personer till sitt team av super­prognosmakare, som samarbetar för att göra detaljerade och specifika prognoser. Här är deras förutsägelser för 2024. 

Prognosvinnaren

Grattis till Zane Stucker, jurist från New York, som vann The World Ahead 2023 forecasting challenge, organiserad i samarbete med Good Judgment. Precis som tidigare års vinnare har han inbjudits att delta i Good Judgments superprognosteam. Kanske är du också en superprognos­makare? Testa dina förutsägelsetalanger i vår prognostävling, som pågår till oktober 2024 på gjopen.com/economist

Förra årets förutsägelser

Good Judgments team lyckades bra 2023, och förutspådde korrekt resultaten i de åtta frågor som besvarades. Den globala tillväxten var 3 procent, Kina växte med 5 procent, regeringspartiets kandidater vann i Nigeria och Turkiet, president Putin störtades inte, det blev varken val i Storbritannien eller strider kring Taiwan, och Ryssland använde inte kärnvapen. Den nionde frågan gällde slutet på kriget i Ukraina. Superprognosmakarna siade om att det skulle komma efter 1 oktober 2024. Händelserna under 2023 gav dem inte fel.